MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Instalacja FF 2.0

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Instalacja FF 2.0

Postautor: Jacek D. » 08 listopada 2006, 09:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

Witam, nie znalazłem takiego tematu więc pytam. Czy instalacja FF 2.0 ma być wykonana tak, jak to było bodaj przed wersją 1.5.xx? Tzn wywalam wersję 1.5.0.8 (obecną) i instaluję 2.0? Czyli ustawienia itd. od nowa? Nie ma aktualizacji do najnowszej wersji?
Pozdrawiam, Jacek.
Jacek D.

Postautor: Tomek » 08 listopada 2006, 09:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

http://www.mozillapl.org/forum/about-26498.html

a na przyszłość do wyszukiwarki zapraszam

ps - ja bym usunął starą :)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Re:

Postautor: Jacek D. » 08 listopada 2006, 10:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

Tak, czytałem to. Ale tam nie jest właśnie powiedziane dokładnie odnośnie instalacji "dwójki". Czyli powrót do instalacji sprzed wersji 1.5.xx? To jakby cofanie się w tył. Inna sprawa, że odświeżenie liskowi się przyda, dobrze tylko, że nia mam zbyt wielu rozszerzeń. A propos - czy ktoś może powiedzieć jakie niezbędne (znacznie ułatwiające życie) rozszerzenia instalować? Wiem, że temat pewnie "otłuczony". Może jakiś link?
Dzięki i pozdrawiam,
Jacek.
Jacek D.

Postautor: Tomek » 08 listopada 2006, 10:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

Nie czytasz ze zrozumieniem.
Tam wyraźnie pisze czy będzie zastąpiony i jest wyraźna odpowiedź, jest też sugestia na temat przeszłości firefoksa - że kiedyś należało odinstalowywać. Że wszystko zależy od ciebie. W tamtym poście nie ma nic o cofaniu się - jest mowa o instalacji FF 2.0 i pytanie jak - czy nadinstalować, czy odinstalować, czy mogą być 2 jednocześnie.
Żadne twoje ustawienia nie będę utracone. Może się pojawić problem z niekompatybilnością rozszerzeń, ale większość jest dość szybko uaktualniana.

Aktualizacji automatycznej na razie nie będzie... ale jak poczekasz troszkę to się w końcu załapiesz :)

Koniecznych rozszerzeń nikt ci nie poda - bo każdy sam sobie wybiera. A skoro temat obtłuczony - to poszukaj na forum - było jakieś 0,5 roku temu.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Wróć do Przeglądarka Firefox