Google grafika nie działa
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Google grafika nie działa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7
Mam problem. Otóż gdy chce znaleźć sobie jakiś obrazek w internecie za pomocą Google grafika Firefox nie znajduje mi żadnego obrazka (w Internet Explorer działa bez zarzutu).
zrzut
//Regulamin forum pkt. 7 - tomasiek
zrzut
//Regulamin forum pkt. 7 - tomasiek
- Qupiacks
- Z nami od: 21 kwietnia 2008, 19:29
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.7) Gecko/2009030516 Ubuntu/9.04 (jaunty) Firefox/3.0.7
Oczywiście Standardową Diagnostykę przeprowadziłeś solidnie, dokładnie i do końca? Bo jakoś nie widzę informacji o tym.
Adblock nie jest zbyt nadgorliwy?
Adblock nie jest zbyt nadgorliwy?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.7) Gecko/2009030516 Ubuntu/9.04 (jaunty) Firefox/3.0.7
@quapiacks - sprawdziłeś czy nie blokujesz w Fx obrazków z serwera google (masz to w opcjach)
- Tomek
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7
ja juz znalazłam przyczyne mojego problemu - Ad Muncher, program blokujacy reklamy, wystarczy ze go an chwile wylacze i znów widzę grafikę
tak poza tym to polecam ten program, blokuje naprawde wszystkie denerwujące reklamy 
- Noelle
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1b3) Gecko/20090305 Firefox/3.1b3
ekhm... to ja tylko zacytuję:
stąd mój dopisek z pierwszego postu "i do końca"
Cieszę się że problem rozwiązany
ps. dobry filtr do adblocka i człowiek aż się dziwi jak widzi reklamę...
Standardowa Diagnostyka pisze:Jeżeli wykonanie wszystkich powyższych instrukcji nie rozwiązuje problemu, przyczyna może leżeć w którejś z uruchomionych w systemie aplikacji. Najczęściej są to takie programy jak: zapora ogniowa, monitor poczty, blokada spamu, kontrola rodzicielska, antywirus lub inne podobne oprogramowanie wchodzące w interakcję z Firefoksem. Wyłączaj pojedynczo każdy kolejny z tych programów (sprawdzając, czy po wyłączeniu ich procesy nie działają dalej w tle) i zobacz, jaki będzie miało to wpływ na zachowanie się Firefoksa.
stąd mój dopisek z pierwszego postu "i do końca"
Cieszę się że problem rozwiązany
ps. dobry filtr do adblocka i człowiek aż się dziwi jak widzi reklamę...
- Tomek
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.9) Gecko/2009040821 Firefox/3.0.9 (.NET CLR 3.5.30729)
Napisałem post powyżej i zacząłem kombinować z AdMuncherem
.
Zrobiłem tak :
AdMuncher - Configure - My Filters - New
Otworzyłem Firefoxa, wszedłem na google grafika i wpisałem jaja (oczywiście nie zobaczyłem wyników) skopiowałem cały adres z paska adresu
wkleiłem go w polu :
Keyword \ URL \ Text
i usunąłem z niego wcześniej wpisany wyraz ( jaja )
w oknie: Filter category ustawiłem : Add javascript to all pages
kliknąłem aply i wynik google grafika się pokazują, a AdMuncher wciąż blokuje reklamy na wszyskich (chyba) stronach
Prosił bym jeszcze o opinie bo nie wiem czy nie ma to jakichś skutków ubocznych.
Pozdrawiam
Zrobiłem tak :
AdMuncher - Configure - My Filters - New
Otworzyłem Firefoxa, wszedłem na google grafika i wpisałem jaja (oczywiście nie zobaczyłem wyników) skopiowałem cały adres z paska adresu
wkleiłem go w polu :
Keyword \ URL \ Text
i usunąłem z niego wcześniej wpisany wyraz ( jaja )
w oknie: Filter category ustawiłem : Add javascript to all pages
kliknąłem aply i wynik google grafika się pokazują, a AdMuncher wciąż blokuje reklamy na wszyskich (chyba) stronach
Prosił bym jeszcze o opinie bo nie wiem czy nie ma to jakichś skutków ubocznych.
Pozdrawiam
- cordat
• Strona 1 z 1