USUNĄĆ IE ! :D :D
Moderator: Pomocy?!
USUNĄĆ IE ! :D :D
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5a) Gecko/20030718
- Lenivy
Re: USUNĄĆ IE ! :D :D
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030726 Mozilla Firebird/0.6.1
Lenivy pisze:jak sie pozbyc przehujowej przeglądarki Mikrosoftu :>?? kiedy używam w sumie tylko mozzili ??
ja wzialem zyletke i na cdromie z windowsa pocielem obszar na krorym znajduje sie IE i OE
- Juzek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624
http://www.mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=1027
Jest też druga metoda - wywal całą Wingrozę
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
98lite program do deinstalacji IE
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.2.1) Gecko/20030225
- Kris-Blue C@fe
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5a) Gecko/20030718
At124
- At124
- Z nami od: 22 września 2002, 21:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.3) Gecko/20030312
Btw. kiedyś chciałam wyrzucić IE i zepsułam sobie w2k.... Fajnie plik iexploerer.exe wraca jak się go przez [shift]+[del] wyrzuci...
- Marta
- Z nami od: 04 września 2002, 15:08
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; 98lite; PL; rv:1.4b) Gecko/20030516 Mozilla Firebird/0.6
Co do XP wyszła już pierwsza wersja XPlite niestety nie ma jeszcze opcji odinstalowania IE lub OE tylko wiele mniejszych rzeczy , ale jest także zdezaktywowanie systemu ochrony plików czy jakoś tak i potem da się już recznie zmieniach odpowiednie rzeczy bez wywalania błędów , na działającym systemie . znajomy doszedł do 600mb całości XP i ma bez IE i OE, instalkę też da się prawdopodobnie przygotować.
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Plik został umieszczone przeze mnie tutaj, a nie mam czasu go ponownie uploadować, wiec pobierajcie stad:
http://forum.infojama.pl/download.php?id=1775
Życzę miłego kasowania IE
- gall anonim :P
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
gall anonimpisze:A ja dla fanów MOzilli mom coś, co pomoże wam usunąć IE i inne nie potrzebne aplikacje (np. OE, WMP, Netmeting ...).
Plik został umieszczone przeze mnie tutaj, a nie mam czasu go ponownie uploadować, wiec pobierajcie stad:
http://forum.infojama.pl/download.php?id=1775
Życzę miłego kasowania IE
Witam !
Jak juz ktos tak bardzo chce wyp... EXPLODERA to podaje linki do narzedzi potrzebnych do tego
1. 98Lite 4,7 Pro http://www.12sky.com/SoftDown143423231.asp?ID=983
Aktualnie mam spreparowana wingroze 98 na jednym z moich kompów i sprawuje sie nalezycie
Ciekawe rzeczy mozna znalezc tutaj http://liaokai.com/softw_en/uninstal.htm nie wiem jak z odnosnikami nie sprawdzałem tego dawno ale kiedys zasysałem IE wywalaczke , robiła to w win 98 i win 2000
Pozdrawiam
P.S. Jakby ktos miał problemy z pobraniem tych rzeczy dajcie znac to zrobie jakąs szybką stronke z tymi plikami
- -=sKy=-
- Z nami od: 08 kwietnia 2003, 00:04
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.4b) Gecko/20030516 Mozilla Firebird/0.6
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Anonymous pisze:Nie zgodzę się z opinią Olhado/256, to jest wątek o pozbywaniu się konkurencyjnej przeglądarki . Informacje tu zawarte mogą się przydać jedynie ludziom nie korzystającym z internetu , bądż korzystającym z innej przeglądarki niż IE np Mozilli. Nie mówię że ten wątek ma być przyklejony lub ma być dany odnośnik na stronie głównej . Wystarczy że pare osób pochwali się wiedzą by później ktoś dzięki "szukaj" mógł znaleść potrzebne informacje. I to forum jest tak samo dobrym miejscem na ten wątek jak forum o Windows . A z kolei jak będziemy powoli ograniczam forum to dojdziemy do absurdalnej sytuacji gdy odpowiedź na 10 % listów będzie zajrzyj na to lub to forum . już wystarczy że forum o dodatkach do Mozilli jest gdzie indziej.
I tu sie zgodze z przedmówca , wiekszośc jęczy i narzeka na temat jedynej i słusznej przeglądarki wmontowanej na stałe w OS. W momencie podania sposobu na pozbycie sie Explodera (98lite był pomyslany głownie o odinstalowamiu i zminimalizowaniujego jego obecnosci w Win 98 o ile pamietam w 2000 roku) to słysze głos ze to temat na foruymo windowsie.
Niestety wydaje mi sie ze własnie głownie uzytkownikom alternatywnych przegladarek m.in. MNozilli której tez jestem uzytkownikiem zalezy na pozbyciu sie g.... zwanego IE przeglądarką z niezbyt miłymi wodotryskami.
98 lite umozliwia praktycznie odchudzenie systemu win98/ME o 70 mb(zg. z inf autora programu), zmodyfikowanie go do minimalnej obecnosci IE lub praktycznie usuniecie go i jemu podobnych rzeczy.
Wszelkiego typu programy np IEradicator 2001 sa naturalnym nastepstem 98 lite bo przecierz jest juz kilka nowych os-ów od Bila G.
Wiec chyba tutaj jest na opisywanie i omawianie sposobów na pozbycie sie wiadomej niedogodnosci w systemie
Aktualnie korzystam z systemu w98 i win 2000 odchudzonych z IE własnie dzieki sofcikom typu 98 lite i IEradicator 2001.
Na pewno jest spore grone uzytkowników Mozilli którzy nie mieli pojecia o mozliwosci wyinstalowania tego z systemu
I WŁASNIE PO TO JEST TO FORUM ZEBY PODAWAC TAKIE INFORMACJE I WYNIENIAC SIE DOSWIADCZENIAMI
tak ja to rozumie i zycze powodzenia w pozbywaniu sie IE
Pozdrawiam
- -=sKy=-
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.0.2) Gecko/20021216 --== MOZILLA RULLEZ ;-) ==--
A jeden taki topik chyba nie zaszkodzi i na przyszłość inni nie będą musieli się pytać [o ile uzyją wyszukiwarki].
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Albo załóżmy kolejno wątki: jak odinstalować Operę, Safari, Galeona... przecież to też konkurencja dla Mozilli!
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1
Olhado/256 pisze:Albo załóżmy kolejno wątki: jak odinstalować Operę, Safari, Galeona... przecież to też konkurencja dla Mozilli!
Jak bardzo chcesz :
Opera - znajdz uninstall
Safari - znajdź uninstall
Lynx - skasuj
reszta przeglądarek non-IE skasuj albo znajdź uninsntall
IE - tu kasuj tam znajdż biblioteki w folderze systemu i skasuj potem wyczyść wpisy systemowe , daj zastępcze , użyj takiego i takiego programu dokładne opisy w listach na górze.
Czy naprawde nie widać różnicy pomiędzy IE a resztą ??
W zasadzie jak byś zostawił ten wątek w spokoju to by już dawno zniknąl z pola widzenia w pierwszej 10 . Nie rozumiem co ci przeszkadza w tym że ludzie piszą sobie jak pozbawić ich systemu wrzodu jakim jest IE aby mieć wyłącznie Mozillę jako przeglądarkę w systemie . Skoro jest cały dział listów Mozilla dla systemu Windows to można też trochę więcej o tym systemie pisać . Czy mamy zacząć wyrzucać ludzi pytających się o javę na forum javy ??
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Links (0.98; Linux 2.4.20-xfs i686; 128x48)
Nie rozumiem czemu przeszkadza Ci tak bardzo jeden topik wśród kilkuset, pośrednio związany jednak z Jaszczurem [nie każdy wie/umie usunąć IE, a wielu użyszkodników Mozzi może mieć na to ochotę
[ps przykład z javą jest dobry]
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.4) Gecko/20030624
KLAPEK pisze:Zgadzam się z przedpiścą
Nie rozumiem czemu przeszkadza Ci tak bardzo jeden topik wśród kilkuset, pośrednio związany jednak z Jaszczurem [nie każdy wie/umie usunąć IE, a wielu użyszkodników Mozzi może mieć na to ochotę- więc zadają tu to pytanie...]
[ps przykład z javą jest dobry]
Ech taka polska natura wiecznie narzekac nawet gdy jest dobrze wszak Polak sie nudzi gdy nie ma na co narzekac więc gdzies powód do teg znalezc trzeba
a ze trafiło na nasze forum wiec ..... kazdy widzi
- -=sKy=-
I nie, nie przeszkadza mi ten topic tak bardzo, po prostu odpowiadam na zarzuty
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite