MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Agent Switcher

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Agent Switcher

Postautor: Gość » 13 lutego 2005, 10:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Cześć!
Wgrałem do Mozilli rozszerzenie "User Agent Switcher" i wszystko grało do momentu kiedy zaznaczyłem w opcjach ukryj "identyfikator przeglądarki" w menu "Narzędzia"
Mam teraz kłopot ponieważ nie mam tej opcji "przywróć identyfikator przeglądarki przy zamknięciu przeglądarki"?{pokazany na screenie w opisie}
Czy jest sposób abym znów miał do tego dostęp?
Gość

Re: Agent Switcher

Postautor: piotrek84 » 13 lutego 2005, 17:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

Ja wogule nie mam takiej opcji, chyba że to rozszerzenie działa inaczej w Firefox 1.0 i Mozilla Suite nightly lub masz inną wersję rozszerzenia.

Spróbuj tak: w pasku adresu wpisz: about:config
W wyszukiwarce znajdź wpisy zaczynające się od useragentswitcher.
W ostatniej kolumnie przetłumaczonej chyba na Wartość (Value) są wartości :)
Znajdź wszystkie wpisy, których wartość to: true (a jak nie zadziała to false), następnie: Prawoklik myszy -> Reset lub zmień true na false (lub na odwrót :)).
Wyłącz i włącz przeglądarkę. A jak nie zadziała to nie wiem, ja zrobiłbym tak w sytuacji podobnej do Twojej.
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Postautor: Olhado/256 » 13 lutego 2005, 19:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

piotrek84 pisze:Ja wogule nie mam takiej opcji, chyba że to rozszerzenie działa inaczej w Firefox 1.0 i Mozilla Suite nightly lub masz inną wersję rozszerzenia.

W FF jest opcja "Hide the User Agent Switcher Tools menu"
piotrek84 pisze:Spróbuj tak: w pasku adresu wpisz: about:config
W wyszukiwarce znajdź wpisy zaczynające się od useragentswitcher.
W ostatniej kolumnie przetłumaczonej chyba na Wartość (Value) są wartości :)
Znajdź wszystkie wpisy, których wartość to: true (a jak nie zadziała to false), następnie: Prawoklik myszy -> Reset lub zmień true na false (lub na odwrót :)).
Wyłącz i włącz przeglądarkę. A jak nie zadziała to nie wiem, ja zrobiłbym tak w sytuacji podobnej do Twojej.

Pod FF Jest opcja useragentswitcher.menu.hide - zakładam, że trzeba ją przestawić na false :)
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Gość » 13 lutego 2005, 19:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Dzięki dzięki :lol:
Zmieniłem w dwóch miejscach na false z true i się ujawnił :lol:
Wersja to 0.6.3 pobrana ze stronki
http://www.mozillapl.org/baza_rozszerze ... t_switcher
Co ciekawe nie ma tej opcji o której pisałem w pierwszym poście.Druga ciekawa sprawa to to że klikając na instaluj {oczywiście do właściwej przeglądarki}Mozilla 1.6 rozpoczyna instalacje ale przerywa i pisze że nie ten pakiet instalacyjny.Dopiero ściągnięty na dysk i instalowany przez "otwórz plik"
Jeszcze raz dzięki
Gość

Postautor: piotrek84 » 13 lutego 2005, 19:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

Olhado/256 pisze:W FF jest opcja "Hide the User Agent Switcher Tools menu" (..) Pod FF Jest opcja useragentswitcher.menu.hide - zakładam, że trzeba ją przestawić na false :)
To akurat mam ale nie mam drugiej opcji z trzeciego skrina :)
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Postautor: Olhado/256 » 13 lutego 2005, 21:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

piotrek84 pisze:To akurat mam ale nie mam drugiej opcji z trzeciego skrina :)

O przywracaniu identyfikatora przy zamknięciu przeglądarki? U mnie w wersji 0.6.1 jest (i jest bardzo przydatna :) )

Edit:
Jedna ze zmian w wersji 0.6.3 to
Hid the option to automatically reset the user agent when the browser closes

Powodu nie podano, ale skoro ją schowali, to zapewne nadal można sobie ją przestawić w about:config - useragentswitcher.reset.onclose
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: piecu » 13 lutego 2005, 21:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M3)

Olhado/256 pisze:O przywracaniu identyfikatora przy zamknięciu przeglądarki? U mnie w wersji 0.6.1 jest (i jest bardzo przydatna :) )

I zrzut jest chyba właśnie z tej wersji...
Postaram się go zaktualizować.
Bartosz Piec
piecu
Moderator

Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45

Postautor: Gość » 14 lutego 2005, 09:52

Olhado/256
Masz racje że ta funkcja jest bardzo przydatna{jak jest dostępna}
Nawet jak by mi przyszło do głowy grzebanie w configu to i tak pewnie bym nie wiedział co trzeba zmienić.
Dlatego doceniam to że jesteście,jeszcze raz dziękuje :)
Gość

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite